Univé, supporter van (skeeler) sport!


Univé ondersteunt al enkele jaren de 24kika. Met deze ondersteuning activeren zij mensen om actief deel te nemen aan het skeelerevenement waarmee geld wordt opgehaald voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

In 2023 hebben de stichting KIKA, Univé en 24kika de handen ineengeslagen om de samenwerking verder uit te breiden. Naast de financiële steun voor zowel het evenement als de Stichting KiKa ging Univé nu ook daadwerkelijk de ‘straat’ op om mensen te activeren en de skeelers onder te binden. Door een gratis clinic aan te bieden waarbij kennisgemaakt kon worden met de skeelersport, of waar juist de techniek verbeterd kon worden. De clinic was voor jong en oud, voor ervaren en onervaren.

Onder leiding van voormalig wereldkampioen Jan Smeekens werd met een lokale skeelerclub een mooi programma opgezet waarbij verschillende onderdelen van het skeeleren aan bod komen. Tijdens de clinic werden deelnemers enthousiast gemaakt voor zowel de skeelersport als voor het evenement 24kika. Op deze manier kunnen zowel Kika als de skeelersport hiervan profiteren. In 2024 hopen alle partijen deze samenwerking verder uit te breiden om nog meer mensen te activeren.