Doe mee


Lever een extra bijzondere prestatie. Op vrijdag 4 september en zaterdag 5 september 2020 is het alweer tijd voor de 17e!! editie van 24KiKa. Een uniek skate- en skeelerevenement voor mensen die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. Zeg maar gerust een bijzonder goed doel. De opbrengsten van 24KiKa worden namelijk geschonken aan Stichting KiKa! Er kan geskate worden in verschillende afstanden en in verschillende samenstellingen.

24KiKa 2020

De editie van 2020 krijgt door de situatie rondom Corona een iets andere vorm. Er worden diverse maatregelen getroffen om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren. Uiteraard worden alle ontwikkelingen in de gaten gehouden en de plannen aangepast aan eventuele ontwikkelingen. Houd goed de website in de gaten omtrent nieuws over het evenement. Voor 24kika is een protocol opgesteld: Corona protocol 24kika

De 24 uursrace:

De 24 uursrace gaat in 2020 niet door wegens Covid-19

De 6 uursrace:

In 2020 is een vervangende race toegevoegd aan het programma: de 6inline challenge! Hierbij wordt er op zaterdag 6 uur lang geskeelerd. Deze wedstrijd stond eerst los van 24KiKa, maar kon in juni niet doorgaan. Tijdens de 6 inline challenge wordt er zes uur lang geskeelerd: solo of in estafette vorm met duo’s of teams. Eigenlijk iedereen kan er aan mee doen: de fanatieke marathon schaatser die in de zomer wat kilometertjes wil maken, de skeeler enthousiasteling en de gelegenheidssporter die gezellig een paar rondjes wil maken. Doordat er in verschillende samenstellingen kan worden meegedaan, is het voor elk niveau geschikt.

previous arrow
next arrow
Slider

Het programma:

Zaterdag 5 september

  • 9:00 Terrein & camping geopend
  • 10:00 Inschrijving geopend
  • 11:00 (Online) deelnemersbriefing
  • 12:00 Start 6 uurs race
  • 18:00 Finish
  • 18:30 Cheque overhandiging aan KiKa
  • 18:45 Prijsuitreiking
previous arrow
next arrow
Slider

Praktische informatie

De Camping

Deelnemers kunnen de ultieme beleving van een 24kika het best op de camping ervaren. Ieder team kan een plek direct aan het parcours reserveren vanwaar je je teamgenoten kunt aanmoedigen en van waar jij je kunt voorbereiden op jouw beurt. De teamplaatsen worden door de teams zelf ingericht. Tenten, campers of caravans zijn allemaal toegestaan. Er zijn zowel verharde als onverharde plaatsen. Sanitaire voorzieningen zijn wel op het terrein aanwezig. Stroomaansluitingen zijn niet beschikbaar. Voor de 6 uurs-race is het reserveren van een campingplaats niet nodig.

Teamtransponder

Ieder teamlid krijgt een eigen transponder. De transponder registreert het aantal ronden en de daarbij behorende ronde tijden. De transponder is vastgemaakt aan een enkelband en de deelnemer in de baan dient deze dan ook om de enkel te dragen.

Veiligheid

Iedere deelnemer die zich op het parcours bevindt is verplicht een helm te dragen. In de nacht is verlichting verplicht. Zonder goede verlichting kan de organisatie de deelnemer uit het parcours halen of de toegang ertoe ontzeggen. Wanneer een deelnemer een ongeval ziet is hij verplicht dit te melden bij de organisatie. Lees voor inschrijving goed het reglement door zodat alle regels duidelijk zijn. Via de organisatie zal er het gehele evenement een EHBO post ingericht zijn.