Doe mee


Lever een extra bijzondere prestatie. Op vrijdag 4 september en zaterdag 5 september 2020 is het alweer tijd voor de 17e!! editie van 24KiKa. Een uniek skate- en skeelerevenement voor mensen die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. Zeg maar gerust een bijzonder goed doel. De opbrengsten van 24KiKa worden namelijk geschonken aan Stichting KiKa! Er kan geskate worden in verschillende afstanden en in verschillende samenstellingen.

24KiKa 2020

De editie van 2020 krijgt door de situatie rondom Corona een iets andere vorm. Er worden diverse maatregelen getroffen om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren. Uiteraard worden alle ontwikkelingen in de gaten gehouden en de plannen aangepast aan eventuele ontwikkelingen. Houd goed de website in de gaten omtrent nieuws over het evenement. Voor 24kika is een protocol opgesteld: Corona protocol 24kika

De 24 uursrace:

Tijdens de 24 uursrace skeeler je met je team in estafettevorm 24 uur lang over de baan bij Flevonince. Hierbij wil je met z’n allen een zo lang mogelijke afstand afleggen binnen een etmaal. Iedereen draagt zijn steentje bij door op zijn of haar beurt een aantal rondes te skeeleren. Een 24 uursrace gaat ook door in de nacht. Hierbij is het verstandig om een wisselstrategie te bedenken waarbij iedereen z’n uurtjes slaap kan pakken. Om de lange, donkere uren goed te beginnen wordt de nacht ingeluid met het foute uur. De deelnemers trekken alles uit de kast en gaan, al zingend en dansend op de foute hits in de meeste gekke kostuums de baan over. Hierna wordt het stil zodat iedereen rust kan pakken. Zodra de zon weer opkomt, versterkt ook de moraal weer en maakt iedereen zich op voor de finale. Tegen de klok van 3 uur wordt de bel gegeven voor de laatste ronde. Zodra de winnaar over de finish lijn is, is het voor alle teams mogelijk om met het hele team een laatste ronde te maken om gezamenlijk de finish te vieren.

De kosten voor deelname zijn €50,- per persoon voor teams en €100,- per solist. Deze wedstrijd kan je in de volgende samenstelling volbrengen:

 • Solo
 • Duo’s
 • Teams tot 6 personen
 • Kinderteam tot 8 personen

De 3 uursrace:

Sinds 2019 is de 3inline challenge voor KiKa toegevoegd aan het programma van 24KiKa. Dit is dé uitkomst voor mensen die de sfeer van het evenement niet willen missen, maar niet de mogelijkheid hebben om 24 uur lang aanwezig te zijn. Deze kosten voor deze race zijn €15,- per persoon. De race wordt solo verreden en finisht tegelijkertijd af met de 24 uursrace.

De 6 uursrace:

In 2020 is er nog een extra race toegevoegd aan het programma: de 6inline challenge! Hierbij wordt er op zaterdag 6 uur lang geskeelerd. Deze wedstrijd stond eerst los van 24KiKa, maar kon in juni niet doorgaan. Meedoen aan de 6inline challenge? Meer info en inschrijven kan via de website van de 6inlinechallenge!

previous arrow
next arrow
Slider

Het programma:

Donderdag 3 september:

 • 15:00: De 24kika camping is geopend
 • 19:00 Deelnemers diner
 • 23:00 camping gesloten*

*Deelnemers kunnen blijven om te overnachten. Het terrein is in de nacht wel afgesloten voor auto’s

Vrijdag 4 september:

 • 09:30 Camping geopend
 • 10:00 Registratie geopend
 • 12:30 Registratie gesloten
 • 13:30 Deelnemers briefing
 • 14:15 Opstellen voor openingsronde
 • 14:30 Vertrek openings ronde
 • 14:45 Opstellen voor de start
 • 15:00 Start 24 uurs estafette

Zaterdag 5 september

 • 12:00 Start 3 uursrace
 • 15:00 Finish 24 uurs estafette en 3 uursrace
 • 15:00 Gezamenlijke finish voor alle teamleden
 • 15:30 Cheque overhandiging aan KIKA
 • 15:45 Prijsuitreiking teams
previous arrow
next arrow
Slider

Praktische informatie

De Camping

Deelnemers kunnen de ultieme beleving van een 24 uursrace het best op de camping ervaren. Ieder team kan een plek direct aan het parcours reserveren vanwaar je je teamgenoten kunt aanmoedigen en van waar jij je kunt voorbereiden op jouw beurt. De teamplaatsen worden door de teams zelf ingericht. Sanitaire voorzieningen zijn wel op het terrein aanwezig. Een camping plaats kun je via de website reserveren en kost €25,-

Teamtransponder

Ieder team krijgt twee transponders (solisten krijgen er 1). Degene die voor een team rijdt heeft een transponder om en degene die hem of haar moet afwissel kan hem ook alvast omdoen. De transponder registreert het aantal ronden en de daarbij behorende ronde tijden. De transponder is vastgemaakt aan een enkelband en de deelnemer in de baan dient deze dan ook om de enkel te dragen.

Veiligheid

Iedere deelnemer die zich op het parcours bevindt is verplicht een helm te dragen. In de nacht is verlichting verplicht. Zonder goede verlichting kan de organisatie de deelnemer uit het parcours halen of de toegang ertoe ontzeggen. Wanneer een deelnemer een ongeval ziet is hij verplicht dit te melden bij de organisatie. Lees voor inschrijving goed het reglement door zodat alle regels duidelijk zijn. Via de organisatie zal er het gehele evenement een EHBO post ingericht zijn.