Doe mee


Lever een extra bijzondere prestatie. Op vrijdag 3 september en zaterdag 4 september 2021 is het alweer tijd voor de 18e!! editie van 24KiKa. Een uniek skate- en skeelerevenement voor mensen die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. Zeg maar gerust een bijzonder goed doel. De opbrengsten van 24KiKa worden namelijk geschonken aan Stichting KiKa! Er kan geskate worden in verschillende afstanden en in verschillende samenstellingen.

Let op: Met welke covid-19 maatregelen we in 2021 te maken krijgen is op dit moment nog niet duidelijk. Afgelopen jaar hebben wij ervoor gekozen om alleen een 6 uursrace te organiseren. Voor komend jaar hopen wij weer een 24 uursrace te kunnen organiseren. Als het evenement niet doorgaat zal het inschrijfgeld worden terug gestort. op deze manier kunnen deelnemers zich vast aanmelden en geld verzamelen voor de stichting KIKA.

Update 23-8: Er zal in ieder geval geen camping zijn tijdens de 24kika. Deelnemers kunnen dus pas op de wedstrijddag zelf aankomen. Ook tijdens de wedstrijd is er geen camping, maar alleen teamplaatsen. Op de teamplaatsen kunnen deelnemers aan de wedstrijd verblijven gedurende de race, op het moment dat zij niet in de baan zijn). Publiek zal vanaf 23:00 het terrein moeten verlaten.

Update:

Er zal geen 24 uursrace plaats vinden! Enkel zullen enkele solisten voor een recordpoging gaan. De 24 uursrace wordt omgezet naar een 12 uursrace, welke volledig op 4 september verreden zal gaan worden. op deze manier hoeven deelnemers niet te overnachten op het terrein. en zijn ze binnen 24 uur weer weg van de locatie. de 12 uursrace zal starten op zaterdag 4 september om 09:00. Publiek is welkom, maar dient ten alle tijden 1,5 meter te hanteren.

De 24 uursrace:

UPDATE: 24 uur wordt 12 uursrace. wedstrijdformat en categorieën blijven gelijk.

Tijdens de 24 uursrace skeeler je met je team in estafettevorm 24 uur lang over de baan bij Flevonince. Hierbij wil je met z’n allen een zo lang mogelijke afstand afleggen binnen een etmaal. Iedereen draagt zijn steentje bij door op zijn of haar beurt een aantal rondes te skeeleren. Een 24 uursrace gaat ook door in de nacht. Hierbij is het verstandig om een wisselstrategie te bedenken waarbij iedereen z’n uurtjes slaap kan pakken op de teamplaats. Om de lange, donkere uren goed te beginnen wordt de nacht ingeluid met het foute uur. De deelnemers trekken alles uit de kast en gaan, al zingend en dansend op de foute hits in de meeste gekke kostuums de baan over. Hierna wordt het stil zodat iedereen rust kan pakken. Zodra de zon weer opkomt, versterkt ook de moraal weer en maakt iedereen zich op voor de finale. Tegen de klok van 3 uur wordt de bel gegeven voor de laatste ronde. Zodra de winnaar over de finish lijn is, is het voor alle teams mogelijk om met het hele team een laatste ronde te maken om gezamenlijk de finish te vieren.

De kosten voor deelname zijn €50,- per persoon voor teams en €100,- per solist. Deze wedstrijd kan je in de volgende samenstelling volbrengen:

 • Solo
 • Duo’s
 • Teams tot 6 personen
 • Kinderteam tot 8 personen

De 6 uursrace:

Tijdens de 6 inline challenge wordt er zes uur lang geskeelerd: solo of in estafette vorm met duo’s of teams. Eigenlijk iedereen kan er aan mee doen: de fanatieke marathon schaatser die in de zomer wat kilometertjes wil maken, de skeeler enthousiasteling en de gelegenheidssporter die gezellig een paar rondjes wil maken. Doordat er in verschillende samenstellingen kan worden meegedaan, is het voor elk niveau geschikt.

24-kik-start
24kika prijs
VRA170901_24KIKA_dag1_5598
24kika
previous arrow
next arrow

Het programma:

VRIJDAG 3 SEPTEMBER:

 • 09:30 Teamplaatsen beschikbaar om in te richten
 • 10:00 Registratie geopend
 • 12:30 Registratie gesloten
 • 13:30 Deelnemers briefing
 • 14:15 Opstellen voor openingsronde
 • 14:30 Vertrek openings ronde
 • 14:45 Opstellen voor de start
 • 15:00 Start 24 uurs estafette
 • 23:00 publiek moet terrein verlaten

ZATERDAG 4 SEPTEMBER

 • 09:00 Start 6 uursrace
 • 15:00 Finish 24 uurs estafette en 6 uursrace
 • 15:00 Gezamenlijke finish voor alle teamleden
 • 15:30 Cheque overhandiging aan KIKA
 • 15:45 Prijsuitreiking teams
 • 18:00 terrein leeg.
VRA170902_24KIKA_dag2_6552
VRA170901_24KIKA_dag1_4860
VRA170901_24KIKA_dag1_4944
previous arrow
next arrow

Praktische informatie

De Camping

Covid-19 update; waar wij normaal streven naar de gezelligste camping van Nederland zal er in 2021 geen echte camping zijn tijdens de 24kika. Deelnemers kunnen pas op de wedstrijd dag zelf aankomen, en krijgen daar een teamplaats aangewezen. wat er precies mogelijk is op de teamplaats is nog niet bekend.

Teamtransponder

Ieder teamlid krijgt een eigen transponder. De transponder registreert het aantal ronden en de daarbij behorende ronde tijden. De transponder is vastgemaakt aan een enkelband en de deelnemer in de baan dient deze dan ook om de enkel te dragen.

Veiligheid

Iedere deelnemer die zich op het parcours bevindt is verplicht een helm te dragen. In de nacht is verlichting verplicht. Zonder goede verlichting kan de organisatie de deelnemer uit het parcours halen of de toegang ertoe ontzeggen. Wanneer een deelnemer een ongeval ziet is hij verplicht dit te melden bij de organisatie. Lees voor inschrijving goed het reglement door zodat alle regels duidelijk zijn. Via de organisatie zal er het gehele evenement een EHBO post ingericht zijn.