Covid-update 24kika 2021


De afgelopen dagen krijgen we veel vragen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 13 augustus. Kan de 24-uurs race door gaan en wat wordt eventueel het alternatief? De antwoorden hierop hopen we jullie voor het einde van de week te kunnen geven. Op dit moment zijn we nog druk in overleg met de gemeente over de mogelijkheden.

Zodra we meer weten, zullen we via de social media en een deelnemersmailing een update delen.

Update 23/8: Er zal dit jaar ivm met de covid-19 regels geen camping aanwezig zijn bij Flevonice van donderdag op vrijdag. Dit betekent dat de deelnemers pas op de wedstrijddag zelf kunnen aankomen. Dus niet al op de donderdag voorafgaande. Op het evenement krijgt iedere team een teamplek aangewezen. Hoe deze ingericht mogen worden is nog niet bekend. Hierover hopen wij zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben. Publiek is alleen gedurende de dag welkom, na registratie en met een maximum aantal van 250 personen te gelijk.

Update 25-8

Beste Deelnemers,

De 24 uursrace mag doorgaan! De 24 uursrace mag plaats vinden, maar de teamplaatsen staan ter discussie. Er mag volgends de geldende covid-19 regels namelijk niet worden overnacht bij een wedstrijd. De gemeente wil momenteel geen caravans/ campers en gesloten tenten toestaan.

Wij, als organisatie zijn van mening dat de teamplaatsen inclusief tenten en caravans/ campers onderdeel zijn van de wedstrijd. Aan wedstrijden zitten momenteel geen covid-19 gerelateerde beperkingen. Dat zou betekenen dat de teamplaatsen ingericht zouden mogen worden met gesloten tenten en caravans/ campers.

Dit is een lastig discussie die wij momenteel met de gemeente voeren en waar we nog niet uit komen.

Hoe nu verder?!

Gezien de animo voor de wedstrijden en het ongelooflijk fanatisme waarmee geld opgehaald wordt voor KIKA willen wij onze deelnemers absoluut een platform bieden om op te presteren.

De 24 uursrace ‘the thought edition’ zal doorgaan maar teams mogen (vooralsnog) alleen open tenten (partytenten plaatsen) waaronder zij luchtbedden en of stoelen en tafels kunnen plaatsen. Uiteraard kunnen er wel een aantal zijwanden in de partytent. De organisatie heeft een grote tent staan waar deelnemers gratis koffie, thee en soep kunnen halen en opdrinken. Ook de overige catering zal hier opgeschaald worden. zodat er genoeg goed eten en drinken te krijgen is.

  • Komende donderdag (26 augustus) is er nog een gesprek met de gemeente waarin dit eventueel versoepeld kan worden (misschien wel gesloten tenten/ caravans), maar hier kunnen wij nog geen uitspraak over doen.

Ook heeft Flevonice een grote overkapping die wij kunnen gebruiken om deelnemers onder te brengen. Voor de teams die dit niet zien zitten kunnen wij een overschrijving doen naar de 6 uursrace. Deze zal starten op 4 september om 09:00. Voor de 6 uursrace mogen wel tenten en caravans gebruikt worden als teamplaats….(ja, het is heel bijzonder…En, nee wij kunnen dit niet uitleggen)

Mocht je de ingeschreven teams anders willen indelen is dat uiteraard ook mogelijk.

Komende donderdag zullen wij laten weten hoe het evenement er precies uit komt te zien. Wij vragen jullie om te laten weten of jullie deelnemen aan de 24 uursace of willen overschrijven naar de 6 uursrace. Afzien van deelname mag uiteraard ook. Deelnemers mogen ook kiezen of zij dan het inschrijfgeld (of het verschil erin) terug willen of willen doneren aan kika.

Van donderdag op vrijdag mag er niet overnacht worden op het terrein. Wil je wel de teamplaats al opbouwen (zonder caravan, camper of gesloten tent) dan kan dat wel al.

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben stuur deze dan per e-mail aan coen@24kika.nl.