Deelnemers briefing


Beste deelnemer,

(deze briefing wordt 30 augustus in de avond verstuurd)

Komend weekeinde is het zover: de 6 & 12 uurs editie van 24kika! Zoals bekend starten we zaterdag om 09.00uur met de 12uurs race! De weersvoorspellingen zien er heel goed uit en we hebben een prachtig deelnemersveld. En er wordt al heel erg veel geld voor kika gedoneerd! Het belooft een hele mooie editie te worden!

24 solo
De solorijders zullen wel op vrijdag starten voor een 24 uursrace. Hierdoor kunnen de wereldrecordpogingen van Arjan Mombarg voor 700km en Lotte Reintjes voor 500 km doorgaan!

Waarom zij wel?! Op basis van de regels & richtlijnen gegeven door de gemeente in relatie tot de vergunning is er deze mogelijkheid die er voor de overige deelnemers niet is. Voor de solisten hoeft er geen slaapgelegenheden gecreëerd te worden (wat ook niet mag) en zij zijn (bijna) niet langer dan 24 uur op de wedstrijd. Dit zijn de twee punten die wij voor de overige deelnemers niet haalbaar kunnen maken. Voor deze hele kleine groep deelnemers kunnen wij dus een uitzondering maken.

Praktische deelnemers informatie
Hierbij wat praktische informatie om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen!

Aankomst.
Iedereen die het terrein op wil, dient zich te registreren. Het makkelijkst is dit via de proofme.id app. Deze is verkrijgbaar in de app store. Bij binnenkomst kun je dan een QR-code scannen en de vragenlijst via je telefoon beantwoorden. Lukt dit niet dan kan men ook een formulier invullen.

Uiteraard geldt: Heb je covid-19 gerelateerde klachten, blijf thuis en laat je testen. Na een negatieve uitslag ben je uiteraard alsnog welkom. Anders zullen wij je inschrijfgeld retour storten.

Op het hele terrein geldt dat je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. De organisatie zal vanuit haar kant er alles aan doen om dit zo makkelijk mogelijk te maken, … maar respecteer deze regel! Teams en begeleiders zijn onderdeel van de wedstrijd en mogen wanneer nodig de 1,5 meter loslaten. Echter op de teamplek kan deze bijna altijd gehandhaafd worden… Doe dit dus ook!

Op zaterdag is het terrein vanaf 07:00 uur weer geopend. Dan kun je ook direct de teamtransponders en startnummers afhalen. Let op dit moet door 1 iemand per team gedaan worden. Iedere deelnemer krijgt een eigen transponder. Let op dat je met je transponder niet in de buurt komt van de finishlijn als je niet in de baan bent.

Teamplaats
Ieder team krijgt een teamplaats toegewezen. De indeling hiervoor is al gemaakt. De teamplaats kan ingericht worden vanaf vrijdag 3 september om 11:00 uur. Vanaf 16:00 uur liggen ook de startnummers en transponders klaar voor de teams die dan toch al in de buurt zijn. Dit scheelt weer op de zaterdagochtend.

Wij zullen zorgen dat je redelijk in de buurt van de teamplaats kunt komen met de auto, maar niet iedereen kan met de auto op de teamplaats. Hou hier rekening mee. Vanaf 14.45 uur op vrijdag start de wedstrijd voor de solisten en vanaf 14.30 dienen alle auto’s van het parcours te zijn. Zaterdagochtend zijn er geen auto’s toegestaan op het terrein, wel is er een losplaats vlak bij de teamplaatsen.

Iedere teamplaats kan gebruik maken van stroom. Hiervoor dien je zelf een stroomhaspel mee te nemen van minimaal 25 meter, en stroom is in beperkte mate beschikbaar. Geen frituurpannen of horeca koelkasten op de teamplaats dus. De plattegrond met teamplaatsen wordt woensdag op de website gepubliceerd.

                Let op!
               
Caravans en campers zijn niet toegestaan. Ook mogen tenten niet ingericht
                worden om in te gaan slapen!

Publiek

Publiek is welkom, maar dient zich ook te registreren en te houden aan de 1,5 meter afstand. Mocht het te druk worden of wordt de 1,5 meter niet gehanteerd, dan kan de organisatie besluiten om het terrein (tijdelijk) te sluiten.

Verlichting & veiligheid

De baan is verlicht, maar voor het laatste uur op zaterdag vragen wij de deelnemers zelf ook verlichting te voeren. Het is rond 21:00 uur alweer redelijk donker. Vergeet ook je helm niet mee te nemen, deze is verplicht tijdens de wedstrijd. Voor de nodige reparaties aan de skeelers is Mijnten weer aanwezig!  

Start 12 uursrace

Om 09:00 uur zullen wij gaan starten met de 12 uursrace. 0m 08:30 uur is er een korte ridersbriefing bij de ingang van het hoofdgebouw. Daarna gaan we vertrekken voor een gezamenlijke openingsronde onder leiding van onze 24kika beer! Begeleiders mogen ook mee-skaten.

                Let op
              
Tijdens de openingsronde de linkerzijde van de baan vrijhouden voor de solorijders
                die al in de baan zijn! 

De openingsronde zullen wij ook eindigen op de 400m baan, vanwaar wij gaan opstellen voor de start van de 12 uursrace. Wederom blijft de linkerzijde van de baan vrij! Van ieder team zal hier dus een iemand zich melden. 

                Let op

                Na de start wordt de 400m baan niet meer gebruikt en blijven we op de 2,5 km baan
                (belangrijk om te onthouden
😉).

Start 6 uursrace

Om 15:00 zal de 6 uursrace gaan starten. Om 14.30uur is er een korte rijdersbriefing voor de ingang van het hoofdgebouw. Om 14:45 gaan we opstellen op de 400 meter baan (linkerzijde blijft vrij). Vanaf hier zullen we de starten. Na de start zullen we ook met de 6 uursrace niet meer over de 400m baan komen.

Merchandise, geld inleveren & horeca

Heb je naast de sponsoring op de website nog geld opgehaald voor KIKA, laat dat dan ons het totaalbedrag hiervan weten tijdens de registratie op zaterdag. Het ophalen van de flessen wijn & bier die besteld zijn kan op zaterdag vanaf 8:00 uur bij de merchandise stand!

Tijdens de wedstrijd is het nog mogelijk om je favoriete 24kika merchandise te kopen. Naast de KIKA beren, het speciale 24kika Bier en de kleding is er dit jaar ook een nieuw item in de collectie: de 24kika col! Ideaal voor skeeleren in koudere omstandigheden of als zweetband onder de helm.

Firma ‘De Heikamp’ komt pannenkoeken bakken voor KiKa! Daarnaast zijn er verschillende snacks en broodjes verkrijgbaar. Ook koffie, thee en frisdrank is bij de Beatslounge aan het water te koop, waarvan de opbrengst ook naar KiKa gaat. Naast skeeleren, dus ook eten & drinken voor Kika 😉

KIKA Cheque moment

Aangezien de race pas om 21:00 is afgelopen en wij een hoop jonge deelnemers hebben creëren wij om 15:30 een KIKA moment. De oprichter van KiKa Frits Hirschstein zal namens KiKa de deelnemers komen bedanken en informatie geven over wat er met de donatie gaat gebeuren. Dit zullen we over de microfoon doen vanuit de Beatslounge zodat ook de deelnemers die in de baan zijn iets hiervan mee kunnen krijgen.

Foute uur

Van 19:00 tot 20:00 staat het foute uur op de planning. Dit houdt in…. Een hoop foute muziek, en wat ons (en jullie natuurlijk ook) veel bont uitgedoste deelnemers! De deelnemer (of -nemers) met het mooiste (foute) outfit zal absoluut gehuldigd worden!

Finish

Bij de 12 uursrace mag er gezamenlijk gefinisht worden. Zodra de winnaar over de finish komt mag je je teamgenoten in de baan opzoeken om zo samen over de finish te komen. De speaker zal aangeven wanneer iedereen de baan in mag.

Deelnemers onder 18 jaar

Van de minderjarige deelnemers vragen wij een toestemmingsbrief voor deelname vanuit een ouder/voogd. Deze is op locatie te verkrijgen, maar kan ook vooraf ingevuld en meegegeven (of opgestuurd naar info@24kika.nl) worden. De toestemmingsbrief is te vinden op de website.

Mocht je nog vragen hebben over het evenement dan kun je die mailen naar coen@24kika.nl. Wij kijken enorm uit naar deze wederom unieke editie en graag tot zaterdag 4 september!