24Kika 2020 wordt 6 uur skaten tegen kanker


In de afgelopen weken is er veel contact geweest met deelnemers, oud-deelnemers en potentiële deelnemers. Uit de gesprekken blijkt dat de situatie rondom COVID-19 voor velen nog te onzeker is om met een team te verblijven in een gezamenlijk tent. Vooral als het slecht weer is, zal het lastig zijn om binnen de tenten de 1,5 meter afstand te kunnen houden. Vanuit de organisatie begrijpen we deze situatie en hebben daarom besloten om de risico’s te mijden en dit jaar geen 24uurs race te organiseren tijdens de 24kika.

Om tóch geld te kunnen inzamelen voor Stichting KiKa en gezellig met z’n allen te kunnen skeeleren wordt op zaterdag 5 september wel de 6uurs race gehouden. Voor de 6 uursrace zal geen camping worden ingericht, wel kunnen teams een plaats langs de baan inrichten om te wisselen. De race zal om 12 uur starten zodat iedereen rustig in de ochtend kan komen aanrijden en zijn race kan voorbereiden.

De 24uurs race zal nog een jaartje op zich laten wachten. Iedereen die zich al heeft ingeschreven krijgt de mogelijkheid om deelname over te zetten naar de 6 uurs (en deel van het inschrijfgeld terug te krijgen) of de deelname te annuleren.

Wij hopen met deze aanpassingen toch veel deelnemers te motiveren om geld in te gaan zamelen voor kika en aan de start te verschijnen van de 6 uursrace.

De 6 uursrace.

De inschrijving is momenteel geopend via de website van de 24kika (reguliere inschrijf manier).

Teams hebben geen camping plaats, maar kunnen wel een teamplaats inrichten op de 400m baan, hier kunnen zij ook wisselen. Er zal geen stroom op deze plaatsen aanwezig zijn.

We gaan de volgende groepen onderscheiden

  • Solo
  • Duo
  • Team tot 6 personen
  • Kinderteam (maximaal gemiddelde leeftijd 14 jaar)

Ons huidige corona protocol zal ook tijdens de 6 uursrace gelden. Behalve dat stayeren inmiddels wel weer is toegestaan.

Wij zullen de landelijke regels volgen en waar kan ook in ons protocol aanpassen.